minden nyaram támogatói
Most nem okoskodom, csak néhány tuti jeges kávé recept a nagy melegre. Mondjuk, ehhez viszont ismerni kell a hosszú kávé valódi elkészítését. Mert nem úgy van, ahogy sokan gondolják.
- egy adag espresso
- 50 – 70 ml forró víz
Bizony, nem hosszabb lével eresztett kávé, hanem az espressot öntjük fel a forró vízzel.
A majdnem VIETNÁMI KÁVÉ
Mert ott például csepegtetett filter kávéval készítik.
- sűrített tej
- jégkockák
- frissen készült hosszú kávé
Pohár aljára nyomsz sűrített tejet. Ha szépet akarsz, óvatosan teszel erre jégkockákat és még óvatosabban felöntöd a hosszú kávéval. Én a jégkockákra szoktam önteni lassan.
A majdnem FRAPPÉ
Mert Görögországban instant kávéból készítik.
- shaker
- jégkockák
- szirup (kihagyhatod)
- frissen készült espresso
- tej
Shakerbe dobd a jégkockákat, erre mehet a szirup, a friss espresso. A forró ital kicsit egybeolvasztja ezeket, azért érdemes frissen. Végül a tej és lehet rázni nem reggelig. Habos-babos lesz, ha nem öntöd csutkára a shakert és van helye mozogni a folyadéknak. Habos-babosan ki is tudod önteni „szaggató” mozdulattal pohárba, befőttesbe, bármibe ami vastag üveg, vagy dupla falú, hogy sokáig lehessen szürcsölni.
Spékelheted ám fagyival.
Nyári PANEL KÁVÉ
Amikor hazaérsz és jól esne egy kávé, de villanytűzhelyed van és nem akarsz még jobban felfűteni. Fagyassz le néhány adag kávét jégkockatartóban előre.
- fagyasztott kávé
- tej
Kávé jégkockák és önts rájuk tejet. Ha gondolod, kicsit melegíts a tejen valamennyit, hogy ne olyan lassan olvadjon fel a kávékocka.
Szívesen!